elég volt egy időre.

Végső soron megválaszthatom, hogy mit akarok látni, olvasni. Szívesen látok minden kedves érdeklődőt! 🙂

Valahol a vezetőség érdekelt lehet ebben a nagy huzavonában, mert már régen cselekednie kellett volna.

Ha rajtam múlna Kószára és Kündüre bíznám a küzdelmet. Mindketten szeretnek harcolni. Fegyvernemük erősen különbözik, de akkor is jobb lenne, ha mindenki más visszafogná magát. A hely kiürülése igencsak elgondolkodtatná az üzemeltetőt.  Persze ez irreális elvárás, ennyi emberrel megértetni, hogy mi lehet a helyzet megoldásának kulcsa, és igen nagy önmegtartóztatási képességet igényel.

Reklámok

22 hozzászólás to “Átköltöztem a Blogterről”

 1. rooza Says:

  Itt most el lehet olvasgatni újra a kellemes emlékeket..:)) a MÉM-lobikókában

 2. holajoda Says:

  Szia Rooza!
  Szép ám itt is nálad 🙂

  Csak kérdezni szeretném, hogy a Joomla-t ismered-e, mert lehet saját telepítésű wordpress motorod is–>így saját fejlesztésű blogod is. Én most tanulmányozom másodállásban a jelenséget és nagyon izgalmasnak tűnik megfejelve egy extrás 1gigás háttérrel, ami szinte mindenre elég 🙂

 3. rooza Says:

  Üdvözöllek! 🙂
  Olvastam már, láttam már, de én tényleg amatőőőőr vagyok 🙂
  Ja és letöltöttem egy olyan forráskódot, amiben olyan a friss reagok bemutatása, hogy nem túl sok, tehát nem kell görgetősáv, és azt írja ki a dátum helyett, hogy pl. 1 órája..
  Még nem tudtam kideríteni az megoldást, de most arra vágyom. Ez egy szép sablon, csak a fejlécet cseréltem, még akkoriban. Láttam, hogy vannak magyarok is itt, a nyelvet is át lehet állítani hu-ra. Természetesen érdekel, hogy mire jutsz. No, és itt van eleve friss komment-lista…

 4. holajoda Says:

  Az biztos, hogy a szolgáltatásnak erre felé legalább van valami színvonala…

  Csak összehozok valamit, ha nem is értem még teljesen a joomlát én sem… 🙂

 5. borcelan Says:

  Szia! 🙂

  Én már szöszöltem kicsit WordPressel, illetve annak a többfelhasználós változatával… Olyan szempontból tényleg jobb, hogy szinte teljesen olyanra szabhatod, amilyenre akarod.

  Viszont itt épp a közösségi élet, szinte nulla. Ez lehet jó, és lehet rossz is… Nyilván kevesebben olvasnak, de kisebb a konfrontálódás esélye is. De a választás a Tiéd 🙂

 6. rooza Says:

  Borci, én nem adtam fel, sajnálnám is a bejáratott blogokat. Google-val sokan megtalálják, úgy gondolom, hogy valamire jók. Ha csak pár ember talált benne valamit, és esetleg még találhat. De az az őrület, és a szolgáltató nemtörődömsége most kiakasztott. Vagyis megelőztem azzal, hogy lekapcsolom magam onnan. Mivel van Exalead oldalam, néhányótokhoz benézek ám 🙂 de az nem jelenti azt, hogy a főoldalt is látni fogom. Tényleg nem érdemes annyi szemét között keresgélni az értéket. A fórumozásra meg azért másutt is van lehetőség..
  Szuper hely lehetne a Blogter, ha nem így működne a kommunikáció, és az előrevivő készség a tulajdonosok részéről. Nem értem, hogy ezt miért nem képesek felfogni? De az is lehet, hogy énn vagyok annyira naív, idealista, és nem ismerem az üzleti világot.

 7. holajoda Says:

  Rooza, ne aggódj már be is könyvjelzőztelek, én jövök olvasgatni 😉

 8. rooza Says:

  Holajoda köszönöm! 🙂
  Azért vicces lenne, ha átruccanna a nép ide egy időre, mert nem nagy gond egy jó sablont találni. Kicsit nagyobb a választék is, és belökhetem az egységeket a fősodorba, mint most pl. a naptár, meg a legnépszerűbb bejegyzés. És, láttam hogy egy csomó spam-ot töröltek, azért is írtam erről az Akismet-ről, mindjárt letöltöm.

 9. borcelan Says:

  6. Rooza… hát, erre csak azt tudom mondani, hogy ilyenformán, ott sem kötelező a főoldalt olvasni. Egyáltalán nem. Sokan nem is használják, hidd el. CSak, valahogy, te eddig mindig a Blogter élharcosa voltál, aki foglalkozott a közösséggel, a címlappal, a sablonokkal stb…

  De az igen sajnálatos jel, és egyre inkább tény, hogy a Blogteresek csak csücsülnek a száradó babérjaikon, és nagyjából annyiban kimerül a munkájuk, hogy válogatják az AC címplapra a (néha ízléstelennél) ízléstelenebb cikkeket, meg konferenciákra járogatnak, interjúkat adnak.

 10. borcelan Says:

  Amúgy meg, Rooza, ha keresel egy megfelelő webszolgáltatót, magad is feltelepítheted a WP-tz, és akkor még nagyobb szabadsággal csinálhatsz blogot…

 11. rooza Says:

  Borci, köszönöm, erre így nem is gondoltam, hiszen más is lépett elég sokat, legfeljebb én tyúkanyósabb voltam :))
  Sajnos az érdek egyre inkább előtérbe kerül. Egy helyen tanultam nagyon sokat, teszteltem is, hát azt eladták, azóta vegetál. A wiw kezdeténél ott voltam, egy időben még gyűjtöttek pénzt az erősebb “vas”-ra, és abszolút ismeretségi alapon ment a meghívás. Ma már teljesen értékét vesztette.
  Az origo-t teszteltem utána, és sokkal-sokkal jobban érdekelte a fejlesztőket, üzemeltetőket a tesztelők, felhasználók véleménye. Vagyis, ahogy jövök előre az időben, egyre kevesebbet számít a felhsználó, mint ember, inkább csak mint kattintó, és bólogató szerepet szánnak neki.
  Amikor megismertem a virtuális közösségi létet, a jelenlegi vezetők még rövidnadrágban szaladgáltak, egészségükre váljék, de ez nem elsősorban életkor kérdése, sőt egyáltalán nem.

 12. rooza Says:

  Borcelan 10. Még mindig nem hiszed el, hogy mennyire nem értek hozzá :)különben már 10 éve lenne honlapom.Bizonyos részleteket értek, van amire logikus magyarázat van, de egyre inkább becsődölök, mert az a fránya sablonom is XHTML 1.1-ben van, ami a legfrissebb, és a különböző böngészők másként kezelik. Elhagyni meg sajnálnám, mert látványban sokszor tetszik.., de ha más nem úgy látja, akkor nem sokat számít. Másrészt meg szeretek kísérletezni,és ehhez igazán nem partner az üzemeltető, hiába kutatok fel érdekes és használható dolgokat, aminek ők is hasznát vehetnék. A hozzáértő embereket meg nincs szívem lekötni folyton, hiszen másoknak még nagyobb szüksége van a segítségre.

 13. borcelan Says:

  Rooza, te döntöd el, hogy HTML, vagy XHTML a sablonod… De igazad van, a szolgáltatónak kellene használhatóvá tenni a helyet. Ideális esetben nem is kellene a sablon kódjával foglalkozni… De a blogteren még egy bejegyzés megírása is szenvedés…

 14. rooza Says:

  Honnan tudtam én azt, amikor kiválasztottam? csak később tanultam meg, hogy az mivel jár, amikor már beletettem egy csomó dolgot. Háttér, meg ilyenek. Amikor elkezdtem, azt sem tudtam, hogy eszik-e, vagy isszák. :)Később bogarásztam a forráskódokat, amikor már tudtam hogy mi az, meg hogyan lehet megnézni. Kis tipegésekkel haladtam, és közben megvilágosodtam, ahogy a különböző webes cikkeket olvastam, hogy mi a helyzet. De ez csupán néhány olvasólámpa a rengetegben 🙂

 15. Rooza Says:

  Érdekes, hogy itt semmiféle reklámot nem látok.., hogy lehet ez?

 16. holajoda Says:

  Tegnap berágtam.
  Rooza, jövök.
  Nem árt, ha az ember több lábon áll 😉

  Ami odaát megy, azt már túl van azon a határon, amit még megütnék, ezért már verekedni sem lenne érdemes…

  blogter kft = impotens töketlenek.
  kicsit most elég volt.

 17. Rooza Says:

  Holajoda, de hagyd ott az egyik lábadat!
  Majd ha lesz időm, megnézem a livejournal.com-ot is, mert emlékeim szerint a közösségi blogolást nagyon segíti.

 18. borcelan Says:

  No igen… Segíti, de ha magyar bloggerekkel akarod tartani a kapcsolatot, akkor még mindig a magyar szolgáltatókat javaslom. Akár tetsz8k, akár nem, a Blogteren a legélénkebb az élet. Ha komoly, szakmai blogot akarnék, vagy nagyon személyeset, ami magamnak szól, azonban én is a WP-t használnám… De ha szeretnél olvasókat, akkor nem a legideálisabb.
  Sőt, ha igazán olvasott akarsz lenni, részt kell venned a közösség életében. Nézd csak meg a Blogtert… Rengetegen blogolgatnak maguknak, de úgymond, nem lépik át a saját blog küszöbét, és így nem kerülnek a köztudatba, esetleg egy-két visszatérő olvasójuk lesz.
  Például, engem sem nagyon olvasna senki, ha nem kommentelnék szinte mindenhol. Az egy más dolog, hogy engem ez nem nagyon érdekel, és azt hiszem, ez látszik is a bejegyzéseim gyakoriságán… Az én blogom csak afféle próbának indult, a nickemet is csak hasraütésszerűen választottam. Aztán viszonylag rövid idő alatt elég sok barátra leltem – és a KÖZÖSSÉG volt, ami miatt ottragadtam, és ami miatt most is vagyok.
  A kötelező hidegzuhanyon elég hamar átestem én is… Kósz Törpéskedése után azonban rájöttem, hogy működnek a dolgok, és alkalmazkodtam. Ez nem megalkuvás… Nem veszem magamra, ami nem nekem szól, ha véleményem van, azonban elmondom. Bajom nem lehet, és az olyan bajkeverők, mint Karahun, nem árthatnak sem nekem, sem senkinek, mert meg van kötve a kezük. És ennélfogva – nem érdekel!
  …Ezeket csak azért írtam le, hogy szerintem fontold meg, hogy mi az, amit a blogolással el szeretnél érni… Ha a tudásod akarod fejleszteni, akkor jó a WP, hiszen nagyobb sikerélménnyel jár, mivel ez egy bejáratottabb, működőképesebb rendszer… Viszont a kisebb olvasottság miatt a visszajelzések is korlátozottak. Ha mégis e mellett döntenél, javasolnám neked, hogy az ilyen vegyes, sokszínű blog helyett készíts tematikus blogot… AKár többet is! 🙂

  Bocsi a sok rizsáért… Na, majd még jövök! 🙂
  Pápá

 19. rooza Says:

  Köszönöm Borci, nagyjából ugyanígy gondolom 🙂
  A közösség erejéről olvastam egy blogot, egy másik közösség életéről. Még nem volt időm belinkelni, de gyakorlatilag azt a tünetet írja le, ami a Blogteren is lejátszódott, és lejátszódik. A baráti körök természetes együttmozdulása, a szavazatok számát nagyon megemeli. Nem is ragozom tovább, érted te ezt ennyiből is. Bajom nincs vele, de a kvázi közösség szeszélye szerint kerül ki valami, ha kikerül. Másrészt a vezércikkek .., de ezt is tudod.
  Téged biztosan olvasnálak, mert az átlagból kiugróan ööö .pont. Nem vagy egyedül, csak vígaszként írom :)))
  Azt figyeltem meg magamon, hogy nem a kiemelt cikkeket olvasom, hanem mindig átfutok a főoldali listán, ahol kattintás nélkül megnyílik a rövid kis előzetes, én így válogatok, ha nem szerző szerint. Egy párbeszédes bejegyzés azonban értelmetlenné teszi ezt a metódust, mert ha nem akarom követni, akkor is azt kapom, és így az(számomra) értékesebb bejegyzések, hozzászólások eltűnnek, mire észrevehetném.
  Az, hogy tematikus, vagy vegyesfelvágott, nagy kérdés. Itt azt vettem észre, hogy nem lehet mértéktelen mennyiségű blogot nyitni, hanem csak egy arculatra van lehetőség. Tulajdonképpen teljesen érthető, és a burjánzó netszemetet mérsékli. Ez akkor is igaz, ha a blogteren több blogom van, de azok részben a tanulás miatt vannak, másrészt a tematikai szempontokat próbáltam követni.
  Most itt jobban tudok koncentrálni a saját gondolataimra, nem sodor el a “közbeszéd”, igaz, nem is inspirál. Amúgy mindenképpen csökkentenem kell a blogolásra fordított időt. Ez a “szabadság” már kellett, a bosszantó dolgok, a hiábavaló kommunikációs kísérletek a fejekkel, ezek elmaradnak. Az igazi ignorálás azért mégis az, ha valami nem is kerül a szemem elé, az Origo-fórumon nem is látom, hogy mit írt az ignorált személy, a lelkibékém jobban megőrizhető.
  Künd pajtás megjelenése, és a gépház tétlensége volt a pont az i-re. Úgy éreztem, hogy a bármi áron forgalomnövekedés a cél.

  Na mindegy. Itt most írom, ami éppen foglalkoztat, meg ismerkedem a lehetőségekkel. A videós dobozt mindjárt kiszedem:)
  A Blogter csak akkor tud megváltozni, ha eladják. A jelenlegi gazdák mellet ennek semi realitása nincs. Megnéztem a video-indabombon Doran sky videóját. Nekem magas. A mediablog viszont érdekes. A hvg-s.
  Megyek majd vissza, de sokkal kisebb gőzzel, és azt gondoltam, egy hétre biztosan szükségem lesz. Nem beszéltem Aspekt-el, de amint látom, ő is 7 napig hallgat 🙂
  Még egy dolog, hogy sokkal több fiatal van a blogteren, és nagyon jó, ha kialakul a társaság. Hehe, nem is mondom meg, hogy hány éves vagyok, és te pedig nem fogod megkérdezni, mert udvarias fiatalember vagy 🙂

  Ami a tematikus blogomat illeti, annak nem volt nagy olvasottsága eddig sem, hiába éreztem én jónak. A cimkéket kell gondosabban beírni, mert google-val sokan megtalálnak.
  Hát ez van. Az is lehet, hogy két év mulva lesz több olvasóm 🙂
  Az ilyen tartalmas rizsákat szívesen olvasom, szóval gyere nyugodtan 🙂


 20. ROOZA, gondolkodj el, MIT MŰVEL A “KOSZA” NEVŰ BÜDÖSKURVA, aztán ítélkezz.

 21. bauhaus Says:

  szia! látom kündü itt is megtalált. a blogteren zajló “viták” színvonaláról igazad van. azt írtad a mozaik blogomban egy commentben, hogy tudsz segíteni – zenék felrakásában? kérlek szépen, segíts.
  ezt a wordpresst én is nézegettem, de tettekig nem jutottam el. tán, mert külön tárhely kell vagy mi…? már nem t’om. ez szép blog.

 22. Rooza Says:

  Szia bauhaus 🙂
  A szövegszerkesztőben van egy olyan ikon, amin egy filmszalag látszik: ez a médiabeillesztés helye.
  Ez lehet zene, videó is.
  Mit szeretnél berakni? Mert attól is függ a módszer, ami ráadásul általában kétféle is lehet.
  Ide akarod betenni? vagy a Blogterre?
  Igen, nagyon kellemes ez a sablon, csak a fejlécképet cseréltem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s